kikirikeKonsumimi i kikirikeve gjate shtatzenise konsiderohet i sigurte. Departamenti i Shendetsise konsideron qe nuk ka prova qe konsumimi apo moskonsumimi i tyre gjate shtatzenise mund te ndikoje ne mundesite e bebit tuaj per te zhvilluar ndonje alergji.
 
Krahas kesaj keshille, ju ende mund te jeni ne dileme te konsumoni kikirike apo jo, dhe kjo eshte plotesisht e kuptueshme. Konsultohuni me mamine apo mjekun tuaj, nese keni patur histori me alergji ne familjen tuaj dhe jeni te shqetesuara rreth efektit te konsumimit te kikirikeve gjate shtatzenise.
 
Poashtu vlen te ju perkujtojme qe, perderisa ju ushqeheni me nje diete te balansuar, me perjashtim te kikirikeve nga dieta juaj, nuk do te ju shkaktoje ndonje dem mbi ju apo beben tuaj.(bebaime.com)